İstanbul Vital Clinic
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Genel itibariyle ağrı, acı, sızı olmadan muayenehane, klinik, hastane, doğumhane koşullarında gerçekleştirilir ve çoğunlukla da anestezi altında yapılması tercih edilir. Kliniğimizde anestezi yöntemi ile hastayı 8 ila 10 dakika kadar uyutmak suretiyle yapmayı daha sağlıklı ve güvenli bulmaktayız. Hastanın işlem sonrası kendini psikolojik açıdan daha iyi hissetmesi ve çabuk toparlanması acısından anestezi kullanmak daha sağlıklı olmaktadır. Zaten işlemin kendisi 3 ya da 5 dakika gibi kısa bir sürede sonlandığı için uyumak konusunda endişeye gerek de yoktur.


Kürtaj
Kimilerine kürtaş ,kürdaj , kürdaş olarak yanlış da ifade edilir. Doğrusu küretaj, kürtaj, yani rahim içinin küret yardımı ile temizlenmesidir.
Hastamız hastanemize çocuk aldırma amacı ile geldiğinde ilk etapta ultrason ile gebelik kesesi tespit edilir. Kese görüldükten sonra , dış gebelik olmadığından da emin olunup, hamilelik haftası hesaplanır. Dış gebelik ile normal gebeliğin ayırt edilmesi çok mühimdir bu nedenle kürtaj öncesi dış gebelik olmadığından emin olunmalıdır. Gebelik kesesi görüldüğünde zaten durum netleşir. Yasal sınırların içinde olan hasta işlem uygun olduğu için müdahaleye alınır. Yasal süre kanunla düzenlenmiştir ve ülkemizde 10 hafta ile sınırlandırılmıştır. Genelde hamilelik süresi, son adet tarihinin ilk gününden itibaren hesaplanır. En sağlıklı hesaplama ise USG yardımı ile yapılır. Yani 2.5 aya kadar kürtaj yapmak serbesttir.
Kürtaj için Hangi Yöntem Daha Sağlıklıdır?
En yeni ve en sağlıklı yöntem vakum aspirasyon ile kürtaj operasyonudur. Kliniğimizde kürtaj işlemi için vakum aspirasyon yöntemi kullanılmaktadır.
Kürtaj Operasyonu Ne Kadar Sürer?
İşlem 3 ya da 5 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır.
Kürtaj Sonrası Kısır Kalır mıyım?
Kürtaj işlemi sonrasında kısırlık oluşmaz. İlk gebeliklerde yapılan kürtaj da kısırlığa sebep olmaz.
Kürtaj Olduğum Daha Sonra Anlaşılır mı?
Hayır, kürtaj olduğu başka bir doktor tarafından muayene edilirse anlaşılamaz.